1 Reactie

  1. Allereerst wil ik hier mijn dank uitspreken voor dit uitstekende onderzoek ( Onderzoek Haags gemeentearchief ). De vraag hoe Munt tot zijn besluit kwam om bepaalde mensen te selecteren voor represaille, terwijl hij anderen liet gaan, houdt mij ook bezig. Over de executies aan de Parallelweg op 31-3-1945 het volgende: waarom juist deze 12 mannen zijn gefusilleerd, weet ik dus niet, maar het is mij wel bekend dat Munt aanzienlijk meer ‘ Todeskandidaten ‘ in de gevangenis had zitten dan hij wilde toegeven. Ongetwijfeld wist hij als doorgewinterde Kriminalkommissar het kaf van het koren te scheiden. Maar tijd om al deze zaken grondig te ( laten ) onderzoeken, kreeg hij niet ; hij had de bevelen immers direct op te volgen. De man stond onder extreme hoogspanning. Ik zou niet graag in zijn laarzen staan, en uiteraard ook niet in de schoenen van zijn slachtoffers.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 × drie =

Verwijder formulierPost comment